Ден след първия тур на местните избори временната комисия за проучване

...
Ден след първия тур на местните избори временната комисия за проучване
Коментари Харесай

Комисията по службите в НС изслуша шефа на ДАНС

Ден след първия тур на локалните избори временната комисия за изследване на всички обстоятелства и условия, свързани със сигурността на машинното гласоподаване, изслушва ръководителя на ДАНС Пламен Тончев. Темата - доклада на Службата за машинното гласоподаване.
Прочетете още
Миналата седмица оттова оповестиха, че заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е снимал с телефона си секретния код на машините за гласоподаване. Докладът бе изпратен до ЦИК и НС и въз основа на него Комисията забрани машинния вот на локалните избори в страната.

" Докладът на ДАНС е конфиденциален, описаното в него основава подозрения. За мен персонално дейностите, описани в отчета, биха хвърлили сянка на подозрение. Заместник-министърът на електронното ръководство е направил неща, които не би трябвало да е правил ", разяснява Ивайло Вълчев от " ИТН " във връзка съвещанието на Комисията.

Според Ивайло Чорбов от “Възраждане ” машините са били непригодни за този тип избори. “Заместник-министърът на електронното ръководство е работил непозволено съгласно отчета на ДАНС. Машините плюс това не са пригодени за подобен вид избори. Щеше да настане безпорядък и да вотът да се касира ”, съобщи Чорбов. И допълни, че е нужна промяна в Изборния кодекс.

Ивайло Мирчев от ПП-ДБ разяснява, че проблем с машините не е имало. “Да се надяваме на втория тур на локалния избор да се гласоподава с машини. Политици използваха една уйдурма, с цел да повлияят в последния вероятен миг върху изборния развой. При всички положения има проблеми в ДАНС във връзка с възлагането и осъществяването на избрани задания ", каза Мирчев. 

Бойко Рашков, който оглавява Комисията за надзор над службите, резервира безмълвие след чуването на шефа на ДАНС. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР